dimarts, 22 d’abril del 2014

Autors contemporanis


El carter Joliu


És un conte molt visual que parteix d'un recull de cartes de diferents tipus com postals, invitacions, propaganda, relacionades amb diferents personatges de diferents contes ben coneguts pels infants, com “La Rínxols d’Or i tres óssos”, “la Caputxeta Vermella”, “Hansel i Grettel” entre d’altres. D’aquesta manera, els infants treballen altres tipologies textuals de manera entretinguda i divertida que no es propicien prou a l’escola.



En Guji-Guji

 
En Guji-Guji és un cocodril que ha nascut per accident en un família d'ànecs. Ell fa tots els possibles per integrar-se a la família i quan finalment ho aconsegueix, viu feliç amb els seus germans i la seva mare. Però es produeix un gir inesperat quan coneix uns animals de la mateixa espècie, uns altres cocodrils. A partir d'aquí, el protagonista es plantejarà qui és realment i haurà de prendre decisions molt importants.




 
Una estranya bestiola s'amaga en aquest conte de text rimat i senzilles il·lustracions que es llegeix girant les pàgines i donant la volta al llibre. Pàgina rere pàgina, la imatge es completa fins a revelar, finalment, la identitat de l'enigmàtic protagonista. Un conte sense final per gaudir en companyia que descobrirà als primers lectors la vessant més lúdica de la lectura. 


 Els conquistadors




http://www.editorialkokinos.com/wp-content/uploads/los-conquistadores_l.jpgÉs la història d'un país que té un únic objectiu: invair tots els estats que hi ha al món. Per aconseguir-ho tenen el millor exèrcit de tots. Un dia, troben un país que encara no han conquistat; és un lloc amb habitants pacífics i bons. L'exèrcit es va quedar allà durant unes quantes setmanes i, a poc a poc, adoptaren els seus costums. En adonar-se del que passava, el capità va substituir els soldats per uns altres que no haguessin estat influenciats per aquell petit país. Els soldats nous també van acabar adoptant les seves costums, cantant els seus himnes i menjant els seus plats típics. Quan els homes van tornar, van ensenyar a les seves respectives famílies el que havien après d'aquell país i aquestes van acabar adoptant les mateixes costums.



A les bones i a les dolentes


http://ecx.images-amazon.com/images/I/31NfxeM-ypL.jpg 
És un llibre col·lectiu sobre contes de fades i bruixes tradicionals i contemporanis, editat per Anaya. Com que tracta sobre màgia i bruixeria, les il·lustracions estan fetes utilitzant diferents tècniques, com si fossin els ingredients d'una poció, intentant establir metàfores no per allò que la imatge representa en si, sinó pel procés a través del qual està representada.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada